söndag 20 oktober 2013

Helhetsomdöme: En lysande mobil på alla sätt och vis

Nu har jag testat LG G2 i tre veckor. Jag har tittat på många detaljer under denna tid och nu känns det att tiden är kommen för att skriva ett kort avslutande helhetsomdöme:

Byggkvalitet, ergonomi och formfaktor: 9/10

Plast. Men ingenting knakar och det finns inga glipor. Känns väldigt stabilt. Telefonen har en stor skärm (5,2 tum), men yttermåtten är ungefär samma som S4 (5-tums skärm), vilket gör att den ändå fortfarande kan användas med en hand. Här är en jämförelse med andra aktuella premiummobiler: http://androidenheter.se/storleksjamforelser/?htc-one&samsung-galaxy-s4&lg-g2&sony-xperia-z1

Rundade kanter vilket gör att telefonen ligger väldigt skönt och trygg i handen. Hårdvaruknapparna (volym, strömbrytare) finns på baksidan. Det är en ovanlig placering och att man behöver någon dag för att vänja sig, men den har stora fördelar. Jätte smidigt att ändra volym i telefonsamtal!


Skärm: 10/10
Underbar skärm. Knivskarp (inga fusk-uppgifter om pixel-ppi). Toppen-kontrast som gör det lätt att läsa text svart-på-vitt. Underbara naturliga färger (till skillnad från Samsungs Amoled-skärmar). Mycket bra vad gäller betraktningsvinklar; ingenting blir otydligt/urvattnat när man tittar på skärmen från sidan. Hög ljusstyrka och väldigt lite spegling, vilket gör att man ser mycket bra även i solljus.


Prestanda/responsivitet: 9,5/10

Härligt smidigt flöde i gränssnittet. Apparna öppnas mycket snabbt. Multi-tasking segar inte ner telefonen. Även under hög belastning inte någon större värmeutveckling. Micro-lagg bara i webbläsarna som kommer med telefonen (kan åtgärdas genom installation av Dolphin & Dolphin Jetpack från Google Play). Väldigt lite microlagg också i inställningsmenyn. Sammanlagt en väldigt rapp telefon med ett underbart flöde. Känns som smör.


Kamera: 8/10

Mycket snabb fokusering, snabbt bildtagande och utmärkt bildkvalité i dagsljus. Naturliga färger, bra skärpa även om man har skakig hand pga. optical image stabilization (OiS). Även videoinspelningar blir bra i dagsljus. Stillbilder blir också riktigt bra i mörker, men i mörker är fokuseringen mycket seg - oavsett om man använder auto-fokus eller manuellt. Ostadig fokusering i videoinspelningar i mörkret. Fokuseringsproblemen kommer förmodligen att fixas med en mjukvaruuppdatering som den koreanska varianten av LG G2 redan har fått.


Ljud: 8,5/10

Ljudet via hörlurar är perfekt i mina öron. Också väldigt bra samtalsljud som är mycket bättre än t ex S4. Ljudet via högtalarna är också bättre än S4, men det är såklart ingen HiFi-upplevlse. HTC One har bättre högtalarljud.


Batteri: 10/10

Just perfect! Ingen annan telefon kommer i närheten. Skärm-on-tid på över 8 timmar! Mycket bra standby-tid (den tappar bara ca 0,5 % per timme i genomsnitt). Batteriet laddas ultra snabbt på ca 2 timmar från 0 till 100%.


Mjukvara: 9/10

Jag är mycket nöjd med LGs UI, deras egna appar och funktioner. De allra flesta funktioner tillför något. Många nyttiga inställningsmöjligheter som inte finns på andra mobiltelefoner. Lysande multitasking med hjälp av bl a funktionerna QuickSlide och Slide-aside. Mycket smarta anteckningsfunktioner med QuickNote.


Helhetsomdöme: 9/10

En lysande mobil på alla sätt och vis. Inga stora brister i något område.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar