onsdag 16 oktober 2013

Är den smidig också?

Ett mycket vanligt påstående är att Android - till skillnad från iOS - ger användaren stora möjligheter att anpassa mjukvaran efter henoms preferenser och behov,  men att detta sker på bekostnad av användarvänlighet.

Det är möjligt att det ligger en smula sanning i detta påstående när man jämför vissa varianter av Android med iOS. Ja, det stämmer att Samsungs Touchwiz ofta kan upplevas som otroligt krångligt. Ja, även HTCs Sense-UI kan anses vara lite omständig.

Förvisso kan man slippa mycket av det krångliga om man använder Nexus-mobiler med sin puristiska s.k. vanilla-variant av Android. Men vanilla-Android är å andra sidan så pass spartansk att man tappar väldigt mycket av de där valmöjligheter som Android egentligen tillåter.

Hur klarar sig då LGs egna Android-variant, den som används i G2, på dessa punkter? Har man lyckats med att få till en bättre balans av frihet och smidighet? Tillför LGs egna extra funktioner något mervärde egentligen? Eller är de bara gimmicks som krånglar till det?

Svaret på dessa frågor ges snart på denna blogg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar